Последни написи

Костовски: Падна во вода лагата дека ја нема базата на податоци во ФЗОМ

ИТ инженерите работеа деноноќно против конкретниот хибриден напад над Фондот за
здравствено осигурување, рече пратеникот на СДСМ, Мартин Костовски во гостувањето на Канал 5.

-Треба да ги пофалиме овие луѓе кои работеа на серверот. Политиката не треба да е реално шоу. Овие луѓе никој не ги пофали, а тие работеа деноноќно. Еве веќе почна исплатата на платите, боледувањата и падна во вода лагата дека ја нема базата на податоци, рече Костовски.

Тој напомена дека се води нова, современа војна.

-Ние сме цел на хибридни закани. Ги има секаде во регионот и во Србија, Црна Гора, Хрватска,Босна и Херцеговина. Ние имавме и помош преку Европол, Интерпол… Ова ќе биде добра школа исекоја институција треба да вложува повеќе во сајбер заштита, рече Костовски.

Latest Posts

Не пропуштај