More

  (Фото) Скопјани се помасовно донираат за настраданите во Турција и Сирија

  Фото: Слободан Ѓуриќ

  Од ден на ден расте бројот на граѓани и компании кои донираат облека, обувки, покуќнина, храна, вода и хигиенски производи за семејствата кои останаа без домови по разорниот земјотрес кој ги погоди Турција и Сирија.

  Собирен пункт има на плоштадот во Скопје, па сите заинтересирани граѓани може таму да ја однесат хуманитарната помош.

  Извор: 24info.mk

   

  Exit mobile version