Последни написи

Владата усвои Предлог Програма за обезбедување на социјална сигурност за жените кои вршат земјоделска дејност

На денешната седница, Владата донесе историска одлука со која ја усвои Предлог Програма за обезбедување на социјална сигурност за жените кои вршат земјоделска дејност, истакна министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска.

Тренчевска на официјалната фејсбук страна објавува дека, жените кои имаат статус на осигуреник Индивидуален земјоделец ќе се стекнат со правото на користење на надоместок за мајчинство!

Во статусот се вели дека по усвојувањето на оваа програма, ќе започне реализацијата на посебна мерка за финансиска поддршка во износ од 81.000,00 денари за деветмесечен надоместок за мајчинство.

Latest Posts

Не пропуштај