More

  Панел-дискусија: „Руските дезинформации во Северна Македонија: Наративи и студии на случај“

  Институтот за медиуми и аналитика ИМА организира панел-дискусија „Руските дезинформации во Северна Македонија: Наративи и студии на случај“, која ќе се одржи на 26 јануари 2023 (четврток) во „Бруталиск“ во Скопје (бул. Илинден 38А), со почеток во 12 часот.
  Панелисти на оваа дискусија се:
  – Росана Алексоска, менаџер на програмата „Борба против лажни вести и наративи“, Граѓанска асоцијација МОСТ
  – Зоран Бојаровски, новинар и аналитичар
  – Жарко Трајаноски, раководител на истражувања во Институтот за медиуми и аналитика ИМА
  Модератор на настанот е Петрит Сарачини. По излагањата на панелистите е предвидена и дискусија со учесниците и присутните на настанот.
  Exit mobile version