More

  Поскауваат „евросупер БС-95“ и дизелот

  Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија донесе одлука со која се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,47 % во однос на одлуката од 20.1.2023 година.

  Малопродажната цена на бензинот „евросупер БС-98“ не се менува.

  Малопродажните цени на бензинот „евросупер БС-95“, на „евродизелот (Д-Е V)“ и на екстра-лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) се зголемуваат 0,50 денари/л.

  Малопродажната цена на „мазутот М-1 НС“ се зголемува 0,228 денари/кг и сега ќе изнесува 41,042 денар/кг.

  Од 24.1.2023 година, од 00.01 часот, максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

  Моторен бензин „евросупер БС-95“ – 83,00 (денари/литар)

  Моторен бензин „евросупер БС-98“ – 85,00 (денари/литар)

  Дизел-гориво „евродизел БС (Д-Е V)“ – 84,00 (денари/литар)

  Масло за горење екстра-лесно 1 (ЕЛ-1) – 83,50 (денари/литар)

  „Мазут М-1 НС“ – 41,042 (денар/килограм)

   

  (Извор: 24инфо)

  Exit mobile version