Последни написи

(Во живо) Ковачевски и Маричиќ за скрининг процесот за ЕУ интеграциите

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски и заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ со прес-конференција за текот на скрининг процесот за ЕУ интеграции.

Скринингот е формална и техничка операција што ја врши Европската комисија, со цел да се подготват преговорите за членство и претставува аналитичка презентација на правото на ЕУ и состојбата во земјата кандидат во однос на него.

Прес-конференцијата може да се следи во живо:

(Извор: Независен)

Latest Posts

Не пропуштај