More

  Обид за дискредитација на власта со дезинформација за Мијалков

  Со стара фотографија од поранешниот директор на Управата за безбедност и контраразузнавање, Сашо Мијалков се шири дезинформација дека наводно вчера бил ослободен од струшкиот затвор и бил во црква за да го одбележи Христовото раѓање (Божик).

  Твитер налогот „Клаудија Шиферовска“ објави фотографија од Мијалков во црква со коментар: „Во живо од струшкиот затвор, убава божиќна атмосфера“. Оваа дезинформација се искористи за ширење партиска пропаганда.

  Всушност објавената фотографија е стара, односно од 2022 кога Мијалков го одбележа христовото воскресение, Велигден во Соборниот храм во Скопје, односно во тој период се бранеше од слобода.

  Партиските кујни за ширење дезинформации функционираа и за време на божиќните празници.

  ЦМТ

  Извор: civilmedia.mk

  Exit mobile version