Последни написи

Лукароски: Никој од мрчаторите кога градоначалник беше Шилегов сега не се жали на загадувањето во Скопје

Преку опцијата „Пребарај го Facebook“, отворив да видам што пишувале фејсбук мрчаторите за загадувањето пред 2, 3, 4 години кога градоначалник беше Шилегов. Нема да ги цитирам, пошто овде и деца читаат. А гнасни работи се изначитав.

На истите тие мрчатори им ги отворив и профилите и забележав дека никој од нив сега не се жали на загадувањето во Скопје.

ОК, на тие мрчатори, ама и на сите оние што на последните локални избори ја казнија „ароганцијата“ на Шилегов и СДСМ, сакам да им презентирам некои бројки. Освен она што можете да го видите на графиконот долу, има и други интересни податоци.

Максимална среднодневна концентрација на ПМ10 честички во Општина КАРПОШ:

2017 … 471

2018 … 132

2019 … 122

2020 … 100

Максимална среднодневна концентрација на ПМ10 честички во Општина ЦЕНТАР:

2017 … 361

2018 … 115

2019 … 116

2020 … 112

Максимална среднодневна концентрација на ПМ10 честички во Општина ГАЗИ БАБА:

2017 … 498

2018 … 120

2019 … 114

2020 … 111

Максимална среднодневна концентрација на ПМ10 честички на локација РЕКТОРАТ:

2017 … 533

2018 … 170

2019 … 168

2020 … 137

Забележувате ли надолен тренд?

Еве ви уште нешто:

Средни сезонски годишни вредности на загадување (ПМ10 честички):

2016 … 71.91

2017 … 70.03

2018 … 57.39

2019 … 51.53

2020 … 47.70

Spot the difference!

И уште нешто за крај.

Веројатно сте заборавиле дека, кога Шилегов беше градоначалник, имаше периоди кога масовно се палеа контејнери низ Скопје. Тоа се правеше со цел загаденоста на воздухот да се зголеми и со тоа да расте револтот кон Шилегов. И вие, дами и господа фејсбук мрчатори, наместо да ги казните тие пиромани на изборите, решивте да ја казните „ароганцијата“ на Шилегов.

Пишав во една моја објава веднаш по изборите. Не го казнивте СДСМ, туку се казнивте себеси. Тогаш изгледа дека не ме разбравте, ама еве ви сега шанса за ‘поправен’!

Објава на Фејсбук од Ацо Лукароски

(Извор: Frontline)

Latest Posts

Не пропуштај