Последни написи

Стигнаа новите сметки за струја од ЕВН: Кога ќе видите колкава е субвенцијата од Владата и колку би плаќале без неа ќе се изненадите

Деновиве се испорачани сметките за ноемврискиот период од страна на ЕВН за користење на струја.

Во новите сметки има новититет, граѓаните под сумата која треба да ја платат за минатиот месец добиваат и табела според која се гледа колку изнесува вкупната сметката за струја без субвенцијата од Владата.

Дадени се неколку примери, пишува Centar.mk, па така доколку сте плаќале 2000 денари, владата ви субвенционира 1445 денари, па така нема да ја платите реалната сметка од 3445 денари, туку само 2000 денари.

Целата табела може да ја погледнете на фотографијата погоре, но и на вашата сметка за минатиот месец.

 

(Извор: Centar.mk)

Latest Posts

Не пропуштај