More

  Како пропагандистка на Путин стана заменик министер за труд и социјала

  Анонимен твитерџија прашува:  „Од каде и пари за луксузи на заменик министерот за Труд и Социјала, Славица Трендафилова, да оди по СП и тоа ВИП ложи и да се слика со инфлуенсери и богати Арапи…“

  Само што не постои Славица Трендафилова, заменик министер на МТСП е Енвер Хусејин.

  Лицето фотографирано со Елон Маск е заштитно лице на пропагандата на Кремљ, Наилја Аскер-Заде која е под санкции од повеќе западни држави.

  TV presenter Nailya Asker-Zade is a Russian propagandist, according to Alexey Navalny

   

  Exit mobile version