Гувернерката на НБРСМ Анита Ангеловска Божоска за „Вечерње новости“ информираше дека трговската размена меѓу Србија и Северна Македонија годинава се зголемила за 20 отсто, што е резултат на иницијативата Отворен Балкан.

Дека бенефитите од Отворен Балкан ги чувствуваат граѓаните говори и високото ниво поддршка од рекордни 82% од македонските граѓани, што е за седум процентни поени повеќе од поддршката пред една година кога изнесувала 75%, информираа од американската организација ИРИ.

(Извор: nova.tv)