More

    Ковачевски до Мицкоски: Дали на состаноци со политичари им велиш – „Дајте ми власт и тогаш ќе го сменам Уставот на државата“?

    На денешната прес конференција, одговарајќи на новинарско прашање, премиерот Димитар Ковачевски појасни какво прашање му поставил на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски:

    „Поставив прашање до претседателот на ВМРО-ДПМНЕ господинот Мицкоски: Дали при негови средби со странски политичари, вклучително и домашни политичари, на состаноците кои што ги има, им вели – „Дајте ми власт и тогаш ќе го сменам Уставот на државата“. Тоа е прашањето кое што јас го поставив до него.“ – изјави Ковачевски.

    Exit mobile version