Последни написи

Протестите на руските активисти се организираат под слоганот „НЕ на моГилизацијата“

Водечкиот слоган на протестите против мобилизацијата во Русија е – „НЕ на моГилизацијата“, односно „НЕ на гробизацијата“, ако се знае дека зборот могила означува гроб со нафрлени камења или земја.

На плакатите кои ги најавуваа протестите е испишано „Не на могилизацијата!“, се дизајнирани во најдобрата традиција на рускиот конструктивизам.

Latest Posts

Не пропуштај