Последни написи

„Дизни“ се откажале од купувањето на Твитер заради премногу омраза и ботови на мрежата

Една од најмоќните компании во светoт „Дизни“, биле на чекор да ја купат социјалната мрежа Твитер во 2016 година, но се откажале од идејата заради предоминантниот „говор на омраза“ и ботовите,  изјави за Њујорк пост тогашниот главен извршен директор Боб Ајгер.

Ајгер објасни дека тој лично го преиспитал пред-договорот затоа што „токсичниот дискурс“ на Твитер не бил во согласност со философијата на „Дизни“ која во светот на инфитејмент и индустријата на забавата е препознатлива по здравиот, семеен и добар бренд на компанијата.

Тој дополни дека Твитер би бил „феноменално“ дистрибутивно средство за „Дизни“, и дека компанијата долго време размислува да влезе во бизнисот на социјалните мрежи, но целиот говор на омраза и потенцијалот од ризици зад Твитер за компанијата бил премногу голем за да ја затворат зделката.

Извор: Њујорк пост

 

Latest Posts

Не пропуштај