Последни написи

Само 15 редовни и еден вонреден студенти се запишале на Македонски јазик и Македонска книжевност

Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ на својата веб-страница објави поразителни резултати по првиот уписен рок за студенти за новата академска година, објави Цивилмедиа.

Имено, само 15 редовни и еден вонреден студенти се запишале на насоките Македонски јазик и Македонска книжевност и јужнословенски книжевности. Осуммина од нив ќе студираат Македонски јазик, седуммина Македонска книжевност и јужнословенски книжевности, а вонредниот студент е запишан на отсекот за книжевност.

На овие две насоки на Филолошкиот факултет, според објавениот конкурс за претстојната академска година, беа предвидени места за упис на 190 студенти.

Извор: Цивилмедиа

Latest Posts

Не пропуштај