Последни написи

Извештај на британските разузнавачи: Руската армија „страда од морални и дисциплински проблеми“ во Украина

Според Министерството за одбрана на Обединетото Кралство, руските сили во Украина, покрај борбениот замор и големите жртви, страдаат од „морални и дисциплински прашања“.

Главната поплака на руските војници и понатаму е околу платите, вклучително и големата шанса да не бидат исплаќатени ветените „големи борбени бонуси“, се вели во најновиот извештај на британското разузнавање, што Министерството за одбрана на Обединетото Кралство го објави на Твитер.

Извештајот наведува дека се забележани и појави на корупција меѓу командантите, како и „неефикасна воена бирократија“.

 

Latest Posts

Не пропуштај