More

  Твитер конечно воведува опција за промена на објавените твитови

  Твитер конечно ја овозможува опцијата за промена на твитовите кога веќе еднаш се објавени. Ова е нешто што корисниците долго го очекуваа и посакуваа, јавува Би-би-си.

  „Ако забележите преуреден твит, тоа е затоа што ја тестираме опцијата. Ова се случува и сите ќе бидете добро“, споделија во твит од компанијата.

  Во моментов истата се тестира, а ќе биде достапна во следните неколку недели, првично само за претплатениците на „Твитер Блу“ кои плаќаат 4,99 долари месечно.

  Твитовите ќе може да се менуваат неколку пати во период од 30 минути по објавувањето.

  „Твитер Блу“ во моментов е достапна во САД, Канада, Австралија и Нов Зеланд, но од компанијата информираат дека тестирањето ќе биде ограничено само во една земја.

  Променетите твитови ќе се појавуваат со известување и линк до нивната „историја на менување“ за да има можност сите менувања да бидат јавно достапни и „да се заштити интегритетот на конверзацијата“, велат од Твитер.

  Сепак, и покрај долгото чекање социјалната мрежа да воведе ваква опција, некои од корисниците сметаат дека на овој начин ќе се изгуби автентичноста на оваа мрежа.

  „Зошто Твитер потпаѓа под притисокот да го овозможи копчето за уредување? Со тоа ќе ја уништи сета оригиналност и „прифаќање“ на уникатноста на платформата“, напиша корисник на Твитер.

  Ко-основачот и поранешниот извршен директор на компанијата во една прилика изјави дека веројатно никогаш нема да воведе ваква опција. Но, во април кога Илон Маск сакаше да ја откупи компанијата, спроведе анкета за воведување на ваквата опција, на која 73,6% од 4,4 милиони корисници одговорија дека би сакале ваква опција.

  Извор: МЕТА

  Exit mobile version