Последни написи

Русија со список на непријателски земји, и Македонија меѓу нив

Владата на Русија на нејзината веб страница го објави списокот со непријателски држави, по налогот кој претходно го даде рускиот претседател, Владимир Путин. Меѓу земјите што се најдоа на оваа листа е и Северна Македонија.

На списокот се наоѓаат: САД и Канада, земјите на ЕУ, Велика Британија, Украина, Австралија, Албанија, Андора, Исланд, Лихтенштајн, Микронезија, Монако, Нов Зеланд, Норвешка, Република Кореја, Сан Марино, Северна Македонија, Сингапур, Тајван, Црна Гора, Швајцарија, Јапонија, Јужна Кореја, Микронезија, Нов Зеланд, Сингапур и Тајван, се вели во соопштението кое го пренесува руската агенција ТАСС.

 

Latest Posts

Не пропуштај