Последни написи

Протест и револт поради нечовечкиот, подмолен и монструозен напад на Украина од страна на Русија

„Сакаме да го искажеме револтот поради нечовечкиот, подмолен и монструозен напад на Украина од страна на Русија”, рече претседателот на Здружението на Украинците „Лесја Украинка“ Олександр Урбанович. Тој укажа дека без жало и размислување се уништуваат градови и села, и дека се убива мирно и невино население притоа не штедејќи ниту деца и старци.

На протестот се носеа големи фотографии од разурнати домови во Украина и други цивилни објекти со пораки да се запре руската агресија врз Украина.

Latest Posts

Не пропуштај