Последни написи

Како што Тито бил нацист за советската, така Зеленски е нацист за руската пропаганда

Насловната страница на советскиот „сатиричен“ магазин „Крокодил” од 20 септември 1949, потсетува на сегашните методи на пропагандата на Путин според која Русија се бори против „нацизмот во Украина“.

Според руското пропагандно гласило во Македонија, „сатирата на Крокодил“ ги раскринкувала американските вредности: „Советскиот сатиричен магазин „Крокодил” со децении ја исмеваше негативната и неморална страна на западниот капитализам.“

Дали љубителите на Тито во Македонија ќе се согласат со тезите на советската пропаганда дека „Маршалот“ бил нацист, змија и во „шеширот на Западот“?

 

Latest Posts

Не пропуштај