Последни написи

Владата со препорака до АВМУ: Да се исклучат руските канали во земјата

Владата на Република Северна Македонија ѝ препорача на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, да им укаже на кабелските оператори во земјата да ги исклучат каналите каде како основач се јавува Руската Федерација или приватни лица, правни или физички лица со потекло од оваа држава.

По нападот на Русија врз Украина, вакви мерки се преземаат и во други земји во Европа, и се дел од санкциите што САД и ЕУ ги воведоа кон Русија.

Latest Posts

Не пропуштај